top of page
DSC_2137m.JPG
Erdőmerülés programvezető kurzus I.

Képzési programunk főként gyakorlati jellegű, sok élménnyel, interaktív feladatokkal. Célunk, hogy a kurzus alapot adjon ahhoz, hogy a kipróbált módszerekkel a képzésen résztvevők is tudjanak programokat tervezni, vezetni, kísérni.
Képzésünket elsősorban olyanoknak ajánljuk, akiknek van valamilyen korábbi tapasztalata az Erdőmerülés módszeréhez kapcsolódó szakmákban, mint pl. pszichológus, biológus, pedagógus, mentálhigiénés szakember, jógaoktató, fotós, stb.

Programelemek: elméleti alapok, (módszer alapjai, célja, eszközei), 3 órás Bevezetés az Erdőmerülésbe program "lassítva", gyakorlati tudnivalók (pl. jogi, partnerségi). Tehát tapasztalati tanulással haladunk, benne saját élményű részekkel.

A képzést az Erdőmerülés alapító tagok és programvezető jógaoktatók tartják közösen.

 

Aktuális kurzusunk link: a google formra

Erdőmerülés programvezető kurzus II. - Légzés. Jelenlét. Alkotás.

 

Ezen a különleges napon a tudatos jelenlét újabb rétegeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Három különböző, mégis összekapcsolódó módszertant próbálhattok ki úgy, hogy a tanult módszereket a saját kapcsolódó munkátokban vagy a saját jóllétetek segítse céljából is használhatjátok. Azok is jelentkezhetnek a programra, akik az első modulon nem vettek részt, vagy akiknek nincs előképzettsége.


Három nagyszerű vezető workshopján vehetnek részt a jelentkezők.

1. Csinálos János erdőfürdő szakértő: A tudatos légzés gyógyító ereje
Lélegezz könnyen, lassan! Lélegezz mélyen!

2. Dr. Kenéz László A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára: Milyen a jelenlét művészete?

Bármikor gyakorolhatod és semmi egyebet nem kell tenned hozzá, mint jelen lenned ott, ahol éppen vagy: például egy erdőben.

3. Lázár-Cseke Éva, klinikai szakpszichológus, művészetterepeuta és Erdőmerülés programvezető: Vidd magaddal az erdőt! Belső képekkel, alkotással tesszük hazavihetővé az élményt.

A napot az Erdőmerülés alapítók moderálják, keretezik.

A nap végén reflektálunk a tapasztaltakra és záró gyakorlatokkal, az erőforráskeresés mentén búcsúzúnk az erdőtől.

A képzés főként gyakorlati jellegű, sok sajátélménnyel, interaktív gyakorlatokkal.

Aktuális kurzusunk link: a google formra

Énekel az Erdő 

Az énekkört a legfontosabbal kezdjük: elcsendesedéssel. Hagyjuk, hogy teljes figyelmünk megmerítkezzen az erdő hangjaiban, majd saját készítésű hárfámon játszom és énekelek, hogy megszülessen az énekkör saját belső tere. Testünk lelazítása után játékokkal kapcsoljuk ki utolsó gondolatainkat és ébresztjük fel saját hangunkat - ami sosincs külön, egyesével kiemelve, hanem végig közösen, együtt szól - így élhetjük át, ahogy az én feloldódik egy nagyobb egészben. Hogy ez a különleges, erdőbe merült tudatállapotunk végig megmaradjon, kotta nélkül, csak nagyon kevés szöveggel énekelünk, többszólamú dallamaink pedig - bár együtt gyönyörűek - külön külön egyszerűek és könnyedén énekelhetőek.

Az énekkör teljes ideje 1.5-2 óra, melyből a konkrét együtt éneklés 45-60 perc. 

A programot vezeti: Szász Márk Boka, énekes

Erdőfestés 

Kirándulunk, szemlélődünk, megfigyeljük az erdőt, a fákat és minden mást ami az utunkba kerül. Egy tisztáson fogunk letelepedni, ott festünk, rajzolunk a magunkkal vitt eszközökkel, fellelhető anyagokból. Majd a program végén visszamegyünk oda, ahonnan indultunk. Eső esetén keresünk egy fedett helyet. Várok felnőtteket, gyerekeket, bárkit aki szeretne alkotni segítséggel, vagy csak úgy társaságban. Mindenki a maga módján alkothat, én abban foglak támogatni amiben épp vagy. Szabadon rendelkezhetsz az időddel is, addig maradsz amíg tudsz. Minden anyagot, eszközt tőlem kapsz az alkotáshoz. Előképzettség nem szükséges, de nem kizáró:) Mert mindenkitől tanulunk.

A programot vezeti: Tóth Ildikó, művészeti terapeuta

Japán tisztás Erdőmerülés zen művészetekkel

A japán természettisztelet egyik vonása, hogy a természetjáró nem kikapcsolódásra vágyik, nem passzívan befogadott élményeket vár, hogy elringathassa magát, hanem a természettel érzéki kapcsolatba lépve olyan áramlásba kapcsolódik be, amelyet maga is éberen alakít. Ez az attitűd cselekvésre, alkotásra, érzékeny szellemi gyakorlatra hívja a megismerni vágyót.  Egész napos workshopunkon ebben a szemléletben tapasztaljuk meg az erdőben, az erdővel együtt a jelenlétet a hangok, a zene,  a test és az alkotó művészetek tapasztalásain keresztül.

"Tegyünk egy lépést belső tisztásunk felé és kapcsolódjunk az erdő érintése és a teremtő művészi gesztusok által az itt és most tünékeny valóságához!"

A workshopot vezetik: Kenéz László és Szeremley Anett

Lépj velünk kapcsolatba!

Köszönjük!

bottom of page