top of page
328712832_713823126868826_166355238474093822_n_edited.jpg

Merényi Tímea 
marketingkommunikációs közgazdász 
Erdőmerülés - alapító, operatív vezető 

Tímea a városból kiköltözve, az erdei környezet nyugtató, kreativitást serkentő hatását 
megtapasztalva döntött úgy, hogy megalkotja a japán erdőfürdőzésre épülő erdei programot, az Erdőmerülést. Ötlete megvalósításához összehívott egy lelkes és sokszínű, szakértőkből álló csapatot, akikkel elindították a projektet. Tímea felügyeli az Erdőmerülés megjelenéseit, arculatát marketing stratégiáját, de az ő ízlését dicsérik az autentikus erdei kóstolók is. Tímea kitartása, ötletei, rendezvényszervezési és marketing tapasztalatai alkotják az Erdőmerülés program motorját. 

175679768_318443049637033_9145092589636716670_n_edited.png

Vásárhelyi Kriszta 
Klinikai szakpszichológus 
Erdőmerülés - alapító, szakmai vezető 

Kriszta életében gyerekkorától jelen volt a természethez való kapcsolódás, és mindig örül, ha ezt a megnyugtató élményt a munkájával is ötvözheti. A kezdetektől Kriszta tervezi, szervezi, mentorálja az Erdőmerülés programok szakmai oldalát. Ő vezeti a képzéseket és moderálja a workshopokat. Fontos számára a könnyedség és komolyság egyensúlya, ezért az Erdőmerülés programjaira jellemző kreatív, felszabadult légkörben is tudatosan képviseli a szakmai hitelességet.

images_edited.jpg

Sevcsik András
Természetvédelmi
szakértő

András, ahogy mondani szokta, a világ legjobb munkahelyén dolgozik. A Hiúz Házban, az azt körülölelő erdőkben tölti napjait, és gyerekek környezeti nevelésével foglalkozik. A Börzsönyt úgy ismeri, mint a tenyerét. Az Erdőmerülés csapatában alapítóként volt jelen, most külsős szakértőként dolgozik azért, hogy minden programelem a lehető legtermészetbarátabb legyen. Segíti a nemzeti parkkal és az erdő összes élőlényével való kapcsolattartást.

318203316_5967258756625849_1771605014845354635_n_edited.jpg

Lázár-Cseke Éva
Programvezető,
pszichológus szakértő

Éva klinikai szakpszichológus, művészetterepeuta, főállásban belgyógyászati betegekkel foglalkozik. Az Erdőmerülésben programvezetőként, szakértőként és workshop vezetőként is találkozhattok vele. Programjain a hipnoterápia, valamint a land art és művészetterápia módszereivel kapcsolja össze az Erdőmerülést. Tapasztalt, figyelmes és érzékeny, elképesztően nyitott szakember, az ő vezetésével az erdő alkotó és kifejezőtérré, valamint belső képként hazavihető erőforrássá válik.

172228_185324698155087_5034793_o_edited.jpg

Babusa Helga
Programvezető,
jóga szakértő

Helga túravezető, jógaoktató, antropológus, life coach; 13 éve foglalkozik az emberek fizikai egészségének megtartásával és javításával. Jóga szakértőként és programvezetőként dolgozik az Erdőmerülés programokon, minden programvezető képzésen jelen van. Az első pillanattól kezdve tökéletes profizmussal, természetes lágysággal, pontos ritmussal vezeti programjainkat. Mindig tartogat valami kreatív újítást, szép meglepetést. Helga tartja az erdei coaching programokat.

Andi_profilkép_erdomerules.jpg

Vértes Andrea 
pszichológus, szakértő partner

Andrea munka-, szervezet- és sport- szakpszichológusként a gyorsan pörgő, megbeszélésekkel feltöltött napok mellett a természet közelsége segíti abban, hogy fókuszt váltson, és a természet színei, fényei és hangjai által mentálisan elcsendesedjen és regenerálódjon. Eleinte a víz volt az, ami leginkább támogatta az elengedés és feltöltődés folyamatában, de az első Erdőmerülés sajátélménye a víz mellé bevonta számára az erdőt is.

Szakmájában azt tapasztalja, hogy a fokozott terhelés mellett a fókuszváltás lehetősége, a regeneráció alapozza meg a következő szint elérését. A technológia korában az Erdőmerülés olyan ellenpontot jelent, amely segíti a természet és önmagunk meghallását, meglátását, a perspektíva váltás pedig támogatja a hétköznapi tevékenységek örömét és hatékonyságát, legyen az munka, sport.

Képernyőfotó 2023-05-12 - 10.04.27.png

Szász Márk Boka

Énekel az Erdő programvezető

Boka az életben két dolgot szeret a legjobban: énekelni és a természetben lenni. Habár közel 20 éve énekel hivatásosan (Szalóki Ágival, Palya Beával) és tart énekköröket kotta nélkül, játékosan, szabadon - mindezt csak nagyon ritkán teheti a természetben. Ezért különösen örül, hogy az Erdőmerülés művészeti workshopjának keretében e két világ találkozhat és a természetben énekelhet - kotta nélkül, játékosan, szabadon.

Ildi2.jpg

Tóth Ildikó

Erdőfestés programvezető

Ildikó művészeti terapeuta és PDC-t végzett erdőjáró, permakultúrában jártas kreatív alkotó. Vezet női festőKÖR-t, gyerekcsoportokat, táborokat, szeret közösségben alkotni. Álma, hogy minél több ember szeresse az erdőt, a természetet és találja meg az alkotás örömét. Az Erdőfestés programon az erdőben való szemlélődés, befogadó séta alapozza meg a szabad, örömteli alkotást, és ez az élmény mindenki számára elérhető, képzettség nélkül is.

208179858_4317002398350855_2843754341886641008_n 2_edited.jpg

Szeremley Anett

Japán tisztás programvezető

A Tan Kapuja Zen Akadémia vezetőségi tagja, művészeti oktatója, kulturális szervezője, a Tan Kapuja Zen Közösség dharmatanítója. Tusfestészeti és raku kerámiás műhelyeket vezet, melyek közösséget, alkotó életformát és művészeti meditációs praxist is jelentenek számára. Kutatja az ázsiai művészetekben rejlő meditációs- és azok kultúránkba való integrálási lehetőségeit, különös tekintettel a tusfestészet és kerámiaművészet területeire.

kenez_laszlo_02_edited.jpg

Kenéz László

Japán tisztás programvezető

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára, a Zen Akadémia vezetőségi tagja, művészeti oktatója. A filozófia doktora, fő érdeklődési és kutatási területe, tudományos tanulmányainak témája a zen művészetek jelenkori, nyugati integrációjának lehetőségei, a zen buddhizmus hagyományos zenéje, a sakuhacsi, a japán bambuszfuvola művészi és meditatív megszólaltatásának elmélete és gyakorlata.

bottom of page