top of page

Téli feladatok

Huge beak_DINPI.jpg

Öltözz be réteges, kényelmes, időjárásnak megfelelő ruhába és sétálj egy nagyot. Ha sikerül eltalálni, hogy ne fázz és ne is sülj meg, séta közben élvezhető lesz az arcodon a levegő hidege, a pára, a köd, akar egy kis eső is. A hideg lehet frissítő érzés, ami gyönyörű arcpírt is ad.

DSC_7673cs3.jpg

Séta közben keress egy szimpatikus, erős fát. Egy kicsit támaszd neki a hátad, esetleg a fejed. Stabilan állj, a talpadra is figyelj, ahogy a talajjal érintkezik. Hagyd, hogy a súlyod ránehezedjen a fára annyira, hogy érezni lehessen támasztó hatását, stabilitását, a maga módján a bölcsességét. Egy kicsit pihenj meg így, erre az érzésre figyelve.Ha a tested megéli a támaszt, az a lelkedre is kihat.

Éjszakai erdőmerülés.jpg

Nézz ki az ablakon, nézelődj hosszabban legalabb naponta egyszer. A szürke, barna árnyalatai is szépek tudnak lenni, ilyenkor a kék, zöld színek is előtűnhetnek olajosabb, fémesebb árnyalatokban. Ha hosszan nézelődsz, biztosan talasz valamit, ami szép. 

DSC_2444_g_f.png

A fákon nincs levél. Ilyenkor mutatják meg csodaszép rajzolatukat. Minden lombkorona egy-egy alkotás, finoman megrajzolt grafika, egyedi látvány. Nézegesd hosszan, vajon találsz -e benne valami különlegeset.

képzés beszámoló2.jpg

Korán sötétedik. A villanyfényből elegünk van. Ezért jó ilyenkor gyertyát gyújtani. A gyertya természetes fényforras, hangulatos fényt ad, és mindig hoz magával néhány érzelmet is... De a sötétben is lehet érdekes fényeket látni, ha nem ijedünk meg tőle, hanem kimegyünk egy jó kis esti sétára. Ahogy a bölcs mondás szól: "A kutyát minden nap meg kell sétáltatni. Akkor is, ha nincs."

pirosló hunyor.jpg

Az illatok is hiányoznak. Szellőztess egy nagyot, szagolj bele a friss reggeli vagy éjszakai illatba- lakhelyedtől függően más lehet az ideális alkalom. Szagold meg a teát, kávét, kakaót, fahéjat, szegfűszeget.... 

 

Hívj fel egy régi barátot! Olyat, akitől te is örülnél egy hívásnak!

bottom of page