top of page

Az Erdőmerülés program alapítói:

Vásárhelyi Kriszta klinikai szakpszichológus

Sevcsik András természetvédelmi szakember

Merényi Tímea marketing szakember


Kriszta életének mindig is része volt a természet. Foglalkozott környezeti neveléssel és részt vett a Bátor Tábor „Rejtek Erdő” programjának felépítésében, ahol a gyerekek minden érzékszervét aktiválva ismerkednek az erdők világával.
András a királyréti Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont vezetője, aki számtalan gyerekkel szerettette meg az erdők világát. Humorral, kreativitással teli meséi könnyen meghozzák hallgatóságának kedvét ahhoz, hogy jobban tanulmányozzák az élővilágot. 
Tímea akkor fedezte fel, hogy az erdőben tett séták elképesztően jó hatással vannak az egészségére és kreativitására, amikor 2016-ban Budapestről Nagymarosra költözött. Utánaolvasás, a szakirodalom tanulmányozása után talált rá arra a japán módszerre, mely az Erdőmerülés hazai bevezetését inspirálta.
Kapcsolatba lépve Krisztával és Andrással 2018-ban dolgozták ki az alapokat. 2019-ben iskolás, céges és egyéni csoportokkal tesztelték a módszert, majd élesben 2020 tavaszán indultak el. 
 

Partnereik, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. biztosítják számukra a különleges helyszíneket, erdei szálláshelyeket és látogatóközpontokat. 

Idővonal

2018: Alapok kidolgozása

2019: A program tesztelése: iskolás, céges és egyéni csoportok

2020 tavasza: a program elindulása és programfejlesztés

2021: Erdőmerülés képzés, workshop

2022: Munkahelyi és egyéni well-being programok elindítása

2023: Erdőmerülés modulok kifejlesztése és a szakmai csapat felállítása

bottom of page